Skip to Main Content »

Gratis levering losgestort
Grootste assortiment
Scherpste prijzen
Beste klantenservice
Snelle, professionele levering

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Bezorgkosten
Losgestorte producten:
  • Gratis bezorging binnen
   1-3 werkdagen
Bags / Houtkisten (per bestelling):
 • Bestellingen t/m 900kg:
  Binnen 3 werkdagen €60,-
  Binnen 2 werkdagen of op een specifiek gekozen werkdag €90,-
 • Bestellingen vanaf 1000kg:
  Binnen 3 werkdagen €70,-
  Binnen 2 werkdagen of op een specifiek gekozen werkdag €90,-
 • Gratis bezorging binnen 3 werkdagen bij bestellingen vanaf €1250

10% korting package deal

Service

Wij zijn u graag van dienst!  

014 - 480238 info@natuursteenbestellen.be 


maandag t/m donderdag
08:00-18:00
vrijdag
08:00-17:00


Informatie
Klantenservice
Contact formulier
Veelgestelde vragen

Gratis grind check

 

Split / Siersplit

Basalt split

Split is steen dat altijd gebroken en dus hoekig is. Split wordt gebroken in een steengroeve, waar de steen met grote brokken tegelijk uit de berg wordt gewonnen met behulp van explosieven. Daarna wordt het door een breker verder gebroken tot fijn split of grof split (van fijne maten als 2/5 tot het grove 60/180 bijvoorbeeld).

Split: steensoorten en afkomst

Groeves komen overal in Europa voor waar gebergten zijn. Maar niet elke soort split is overal in Europa te vinden uiteraard. Onze soorten split zijn van diverse steensoorten, die uit allerlei gebieden in Europa komen. Zo komen soorten marmer split vooral uit Zuid-Europa, waar veel marmer voorkomt. De meest bekende soort marmer siersplit is wel de witte Carrara split, wat afkomstig is uit Carrara, Italë. In Noord-Europa is echter ook allerlei materiaal te vinden, zoals Lava, Basalt, Kalksteen e.d. Hiervan is Basalt split de meest bekende. Basalt is een zeer populaire antraciet kleurige siersplit. Per vrachtwagen of schip wordt split vanuit de groeve naar Nederland of België getransporteerd. Doordat Natuursteenbestellen.be direct vanaf de groeve levert, zijn de prijzen zeer scherp! U kunt hier ons assortiment split bekijken.

basalt split oprit

Let op: split kan nog stoffig zijn bij levering. Dit komt door het breekproces, waarbij veel stof vrijkomt. Dit stof kan geen enkel kwaad en verdwijnt na een regenbui.

Split: Toepassingen

Split kent zeer veel toepassingen. Denkt U maar aan gebruik op of in wegen, spoorrails en als toeslagstof in beton. Daarnaast wordt het veelvuldig als siersplit ter decoratie gebruikt voor in de tuin, op het erf en de oprit. Split is een relatief voordelig materiaal, wat zeer geschikt is voor gebruik in de tuin en op de oprit! Dit komt doordat de meeste splitsoorten goed drukvast zijn voor zware belasting, zoals auto’s etc.

» Ga naar ons assortiment siersplit

» Ga naar ons assortiment grind

Amagard.com Amagard.com

© 2007-2019 Amagard.com (Kranendonk B.V.) Geen van de teksten of foto's op deze website mag zonder schriftelijke toestemming van Kranendonk B.V. worden gebruikt