Skip to Main Content »

Gratis levering losgestort
Grootste assortiment
Scherpste prijzen
Beste klantenservice
Snelle, professionele levering

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Bezorgkosten
Losgestorte producten:
  • Gratis bezorging binnen
   1-3 werkdagen
Bags / Houtkisten (per bestelling):
 • Bestellingen t/m 900kg:
  Binnen 3 werkdagen €60,-
  Binnen 2 werkdagen of op een specifiek gekozen werkdag €90,-
 • Bestellingen vanaf 1000kg:
  Binnen 3 werkdagen €70,-
  Binnen 2 werkdagen of op een specifiek gekozen werkdag €90,-
 • Gratis bezorging binnen 3 werkdagen bij bestellingen vanaf €1250

15% korting package deal

Service

Wij zijn u graag van dienst!  

014 - 480238 info@natuursteenbestellen.be 


maandag t/m donderdag
08:00-18:00
vrijdag
08:00-17:00


Informatie
Klantenservice
Contact formulier
Veelgestelde vragen

Gratis grind check

 

Lava Split: toepassingen in de vijver en zwemvijver

 

Vijvers zijn weer populair. Een nieuwe trend hierin is de natuurlijke zwemvijver. Een zwemvijver is een vijver met een natuurlijke filtering en zuivering, waarin gezwommen kan worden. Het water wordt steeds gezuiverd door planten en natuurlijke filtersystemen (helofytenfilter). Het zuiveringsredement van een helofytenfilter is hoog. Vuil water zakt naar de bodem en wordt gefilterd door de planten en het filtermateriaal. 

Lava split: een natuurlijk filtermateriaal

Lava split is een goed voorbeeld van een natuurlijk filtermateriaal voor een vijverfilter. Lava wordt dan ook veelvuldig gebruikt als vijversubstraat. Lava split is poreus, waardoor het goed waterdoorlatend is en een filterende werking heeft. Voor de aanleg van een natuurlijke vijver zijn zowel de maten Lava 8/16 als Lava 16/32 zeer geschikt. Lava split heeft een bruine kleur en past door deze natuurtint mooi in de omgeving van een natuurlijke vijver.

Kijk snel bij ons assortiment Lava split met scherpe prijzen. Naast Lava zijn ook andere grindsoorten toe te passen. Neem contact op voor advies en informatie hierover.

Let op: Lava moet eerst gespoeld worden eer het toegepast wordt in de vijver. Dit komt doordat het bij levering nog veel stof bevat afkomstig van het breken in de groeve. 

» Ga naar ons assortiment grind of siersplit

Lava vijver      Lava vijver toepassen

Grind en siersplit rond de vijver

Beach pebbles zwart

Ter decoratie en aankleding van uw vijver kunt u prima grind of split gebruiken. Dit zorgt voor een rustige en natuurlijke uitstraling van de vijver Maar niet elke soort is geschikt voor deze toepassing. Marmergrind – of split wordt snel groen in deze omstandigheden en kalkhoudende soorten zijn slecht voor vissen in de vijver. Een aantal soorten die goed geschikt zijn voor de vijver:

Twijfelt u over een andere soort of deze geschikt is ? Neem gerust contact met ons op! Houd u er rekening mee dat grind en split nog nieuw is bij levering waardoor het nog stof kan bevatten van het breekproces. Daarom adviseren wij het materiaal even te spoelen / af te spuiten alvorens ze te verwerken in de vijver, zeker wanneer het een bestaande vijver betreft met vissen.

Amagard.com Amagard.com

© 2007-2020 Amagard.com (Kranendonk B.V.) Geen van de teksten of foto's op deze website mag zonder schriftelijke toestemming van Kranendonk B.V. worden gebruikt