Skip to Main Content »

Gratis levering losgestort
Grootste assortiment
Scherpste prijzen
Beste klantenservice
Snelle, professionele levering

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Bezorgkosten
Losgestorte producten:
  • Gratis bezorging binnen
   1-3 werkdagen
Bags / Houtkisten (per bestelling):
 • Bestellingen t/m 900kg:
  Binnen 3 werkdagen €60,-
  Binnen 2 werkdagen of op een specifiek gekozen werkdag €90,-
 • Bestellingen vanaf 1000kg:
  Binnen 3 werkdagen €70,-
  Binnen 2 werkdagen of op een specifiek gekozen werkdag €90,-
 • Gratis bezorging binnen 3 werkdagen bij bestellingen vanaf €1250

15% korting package deal

Service

Wij zijn u graag van dienst!  

014 - 480238 info@natuursteenbestellen.be 


maandag t/m donderdag
08:00-18:00
vrijdag
08:00-17:00


Informatie
Klantenservice
Contact formulier
Veelgestelde vragen

Gratis grind check

 

Grind

rijngrindGrind is een natuurlijk gerond gesteente. Grind ontstaat wanneer stukken van gesteente afslijten in de bergen en heuvels. Met behulp van beekjes en door verschuiving belanden de dan nog hoekige steentjes in de rivieren. Eenmaal in het water slijten de hoeken van de steentjes af door het rollenen het water. Daar waar het water langzamer stroomt of vroeger stroomde wordt het grind afgezet (het zakt naar de bodem en blijft liggen). Zo zijn langs de rivieren (en daar waar vroeger rivieren lagen) op verschillende plaatsen zand- en grindafzettingen ontstaan. Op sommige van deze plaatsen wordt grind gewonnen. Synoniemen die voor grind gebruikt worden zijn: grint, kies, kiezel.

In Nederland en België vinden we de grootste afzettingen van grind in de regio's Limburg en Brabant langs de Maas, waar vooral Maasgrind en Witte grind worden gewonnen. maar ook langs de andere rivieren komt zand en grind voor. In Duitsland wordt in en langs de Rijn zeer veel grind gewonnen. Dit grind wordt dan ook Rijngrind genoemd. Technisch gezien noemen we geronde steentjes grind vanaf een grootte van 2mm. Alles wat kleiner is noemen we zand. Het grind wordt meestal op 2 of 3 maten afgezeefd, zoals 4/16 en 16/32, of 2/8, 8/16 en 16/32. 

Grind: toepassingen

Grind wordt op verschillende toepassingsgebieden gebruikt. Zo wordt grind bijvoorbeeld gebruikt als toeslagstof in beton. Ook wordt grind gebruikt als drainerend funderingsmateriaal en in grindkoffers. Ook worden er soorten grind (zeer ronde kiezels 

rijngrind

zoals Rijngrind) als dakgrind gebruikt. Daarnaast wordt grind natuurlijk gebruikt als siergrind in tuinen, op paden en opritten. Grind is in België makkelijk online te bestellen op onze website.

» Ga naar ons assortiment Grind

Amagard.com Amagard.com

© 2007-2020 Amagard.com (Kranendonk B.V.) Geen van de teksten of foto's op deze website mag zonder schriftelijke toestemming van Kranendonk B.V. worden gebruikt